Orkidéudstilling Sofiero 2006


Orkidégartneriets udstilling - den vandt guldmedaljen - og var virkelig også i særklasse!

Det var første gang, at Anne-Marie og jeg besøgte Sofiero nord for Hälsingborg sammen - og første gang vi besøgte et orkidé-arrangement udenfor Danmark. Hvis man ikke kender Sofiero i forvejen - og det gjorde jeg ikke - så overrasker det at se så utroligt mange mennesker samlet samme sted!
Selvfølgelig blev det ikke bedre af, at det var årets første sommerdag efter ugevis af koldt vejr - og man må sige, at man kunne ikke have valgt bedre omgivelser for en udstilling af blomster!
Sofiero parken er jo kendt for sine fantastiske Rhododendron og Azalea - og hundredevis af dem stod i fuld flor i det fantastiske vejr i denne weekend. Et imponerende syn, der er et besøg værd i sig selv - men for os var focus på denne tur orkidéerne.

Vi var der på udstillingens 2. dag - og selv om vi kom ret tidligt, så var der allerede ret tæt pakket med besøgende - men dog ikke flere, end at det kunne lade sig gøre at fotografere. Jeg tog en stribe oversigtsbilleder, som vises her - og der blev også lejlighed til at tage billeder af nogle af planterne. Så begyndte trængslen at tage til, og vi besluttede at se os omkring i selve parken, for så at vende tilbage senere.

Det skulle vise sig, at det ikke var nogen god løsning. Det viste sig nemlig, at da vi kom tilbage til Orangeriet, hvor orkidé-udstillingen blev holdt, så var der endnu mere trængsel. Faktisk så meget, at jeg helt måtte opgive at få ordentlige billeder af de resterende stande - virkeligt trist, for selv om jeg ikke mangler meget - så var de manglende dele af udstillingen ikke mindre interessante end de, der er vist her. Det betød også, at jeg gik glip af mange detail-fotos - men sådan er livet - og jeg fik faktisk en hel det rigtigt gode billeder med hjem.

Bulbophyllum spiesii - en guldmedalje mere til Hans Christiansen.

Bulbophyllum graveolens

Paphiopedilun hirsutissimum

Coelogyne ochracea

Så var det tid til at besøge salgs-teltet. Vi tog en runde for at se os om - og så en tur til - og selv om der godt nok var mange spændende planter at vælge imellem, så kunne jeg konstatere, at der ikke var meget af det, jeg har haft i kikkerten til denne tur. Det er selvfølgelig ikke det samme som at sige, at der ikke var noget af interesse! Først fandt Anne-Marie og jeg 3 planter - og så gik jeg tilbage endnu engang og købte 4 mere - og allerede da vi satte sagerne i bilen ærgrede jeg mig allerede over, at 5-12 andre planter ikke var kommet med i bagagen!

 Der var gang i salget - det her var tidligt på dagen  - senere ku' man ingenting se! De monterede planter her tiltalte mig meget - men det var svært at trænge igennem mængden, da jeg prøvede. Der var konstant trængsel ved Joachim Karge's stand - og jeg købte også mine plnter her. det var sager, man ikke ser hjemme ...